lördag 23 maj 2009

Ett avslutat projekt


Efter gårdagens inlägg så tänkte jag att det är lika bra att börja och avsluta projektet på en gång, av erfarenhet så har jag lärt mig att händer det inte nu så blir det lätt liggandes.
Lekte lite med lapparnas placering men eftersom det skilde sig ganska mycket i antalet lappar av varje tyg så var det lite begränsat, hursomhelst blev det ett kuddfodral som jag sydde en baksida till i ett hjärttyg. Nu kan vi se och använda farmors lappar varje dag.

fredag 22 maj 2009

Att avsluta ett projekt


Min farmor gick bort i veckan hon blev 89år.
Nu kan hon återförenas med farfar som gick bort förra året.
Hon har sytt under hela livet och när vi städade i huset så hittade jag detta lapptäcke som inte har avslutats, det ska den nu.
Bitarna är ganska små så det blir nog inte så stort kanske till en docksäng.
Känns skönt att kunna avsluta ett så gammalt projekt och jag vet att farmor hade varit glad att det avslutades.

fredag 15 maj 2009

Säljer lite tyg

Jag har lagt ut några tyg auktioner på Tradera, bla av den underbara frottén. Kolla här

torsdag 14 maj 2009

A picture can say a thousand words

och därför visar jag ett gäng bilder från mitt liv så att ni får en chans att "lära känna mig".

En utmaning från Retro Elephant att avslöja vem det är bakom bloggen.

torsdag 7 maj 2009

Mine all mine


Äntligen blev det en klänning till mig. Med stressen över bröllopsklänningen glömdes det nästan bort vad jag själv skulle ha på mig. Kvällen innan bröllopet började jag på denna klänning som jag hitttat ett mönster i en lånad Burda av min mamma. Tyget en crepad bomull har jag haft i några år och inhandlades i Walthamstow för £1/meter, mer om tygshopping i Walthamstow kan du läsa hos Kånkarong.

I orginal mönstret skulle det vara ett dolt blixtlås men jag ville tuffa till klänningen lite med ett fyndat blixtlås. Jag tråklade ihop mittbak sömmen med lång stygnlängd, presade och sedan sydde fast blixtlåset uppepå och då var det bara att sprätta upp tråkelstygnen.
Känns skönt att jag äntligen fick något sytt till mig själv.

måndag 4 maj 2009

Några nya fynd och en fin brud


Här kommer några tyger som jag har fyndat på sistonde, tygerna på bild 2 10 och 11 kommer från torget i lördags och totalt blev det 37 meter kul efter5som jag trodde att alla snygga tyger var slut eller ska jag säga redan inköpta av mig;-)
Jag har inte hunnit med så mycket och bloggen har blivit lidande på det sista pga bröllopsklänningen som jag har sytt till en nära vän, men nu är bröllopet över och jag kan pusta ut. Ingen söm som sprack, ingen blixtlås som inte gick att stänga, inga kladdiga fingrar på tyget, inga hål eller dragningar i tyget... mycket spänningar har det varit i kroppen. Jag är faktiskt mer än nöjd med klänningen om man får säga så själv, och bruden var så fin i den och hon var också nöjd.

Att sy bröllopsklänningar är dock ingenting jag skulle vilja pyssla med på hel tid, nu var min vän Anna mycket lätt men man har sett och hört om hemska bridezillas. Jag sydde även en klänning till mig själv men hann inte ta bild på den innan jag och Noah åkte upp till mormor och farfar i Sörmland, bilder kommer senare. Nu återgår jag till barnkläder och syr upp några beställningar och så har jag några tygbyten på gång.

Fler bilder finns här.