fredag 21 augusti 2009

"Tintomara" design Inez Svensson


Kolla så fint tyg jag hittade igår. Har inte hunnit kolla upp exakt år för designen men jag antar att det är mellan 57-67 när Inez var konstnärlig ledare för Borås Wäfveri. Så här står det om Inez Svensson på internet.

Inez Svensson (1932-2005) var en svensk textilkonstnär.

Hon var konstnärlig ledare för Borås Wäfveri mellan 1957 och 1967 och en av grundarna av 10-gruppen. Inez Svensson var en av Sveriges mest färgstarka profiler inom design- och textilformgivning och under åren 1990-1996 var hon rektor för Konstfack.

Vill ni se bilderna med högre upplösning kan ni se dem på min flickr sida.

onsdag 19 augusti 2009

Re-do cardigan


Här kommer en kofta eller förresten så föredrar jag namnet cardigan det låter mycket mysigare, whatever, en ull tröja som min äldre bror har skänkt eftersom han hade krympt den i tvätten som jag har sytt till en cardigan till Noah. Jättebra plagg nu på hösten och vintern tur att stora bror har krympt två till likadana tröjor:)

Förlåt att det inte har varit så många sytt inlägg på sistone. Jag har helt enkelt haft för mycket annat i huvudet och inte haft någon lust att sy. Lovar på bättring och så behöver vi verkligen fylla på i Noahs höst garderob. Tack alla ni som följer min blogg trots sporadiska inlägg.

lördag 15 augusti 2009

Hur gammalt kan tyget vara?


Hittade detta läckra tyg tidigare idag riktigt höstiga färger. Roligt när lappen finns kvar på rullen med den kunde jag tyda att tyget tillverkades av Cantoni fabriken i Italien och var sorten cretonne, så här står det på wikipedia om cretonne. Men jag undrar över ålder på tyget, vad tror ni?